Булгаргаз“ е осъдил ТЕЦ Варна“, където мажоритарен собственик е почетният

...
 
 
Булгаргаз“ е осъдил ТЕЦ Варна“, където мажоритарен собственик е почетният
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ осъди ТЕЦ „Варна“ за 36,5 млн. лева

 

 

„ Булгаргаз “ е осъдил Топлоелектрическа централа „ Варна “, където мажоритарен притежател е почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, за 36,5 млн. лв., съобщи 24 часа.Парите се дължат за доставки на газ.

Още съвсем 1 млн. централата би трябвало да заплати като неустойки за забавеното заплащане и над 1,5 млн. лева разходи по делото, излиза наяве от решение на Окръжния съд във Варна. То не е дефинитивно и може да се апелира.

Договорът е от 1 януари 2022 година и е изминал на 1 януари 2023 година Според него на всяко 5-о число на месеца се издава фактура за доставеното горива, а централата би трябвало да заплати до 12-о число. След това има наказателна клауза за всеки ден просрочка.

В началото на тази година от „ Продължаваме промяната “ подадоха сигнал в ДАНС поради задълженията на централата ва Варна. Сигналът бе стимулиран с това, че „ Булгаргаз “ е структуроопределящо дружество за енергетиката на страната, а Топлоелектрическа централа „ Варна “ дълги години беше измежду централите, на които се плащаше за така наречен „ леден запас “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР